2012. február 19., vasárnap

Csicskakeltető 1.rész: az alapok

-Csá! Figyejjémá, kitaláltuk az egészet, megvan a szisztem. Már csak valahogy rá kéne venni a népet, hogy úgy működjenek, ahogy mi akarjuk.
- Megoldjuk, nem lesz nehéz, majd adunk neki kész megoldást mindenre, hogy ne keressék.
- Na és azt hogy'?
- Hát már kiskorukban kineveljük őket. Az a lényeg, hogy a gyerekek ne tanuljanak mástól, csak tőlünk.
- Na de ezt hogy éred el? hát az anyjuk/apjuk nem tanít nekik semmit? Meg hát ezek maguktól is kísérleteznek, nem?
- Majd nyitunk iskolákat, ahova járhatnak. Ott meg betanítjuk őket mindenre, amit el kell végezniük. Nekünk:) Azzal totál lefoglaljuk őket. Meg megutálják az egészet, mert kötelező és akkor nem fognak maguktól tanulni semmit. Megvillantjuk a parasztnak, hogy ott mekkora tudást össze lehet szedni, meg mi amúgy is jobban tanítunk mint ők, szóval ha okosügyes gyereket akarnak, küldjék őket hozzánk.
- És szerinted beveszik? Azér annyira hülyék csak nem lesznek?
- Dehogynem, majd meglátod. Úgyis rákényszerítjük őket, hogy egész nap dolgozzanak, és mire hazaérnek, már nem lesz idejük a gyerekkel foglalkozni. Meg majd megnyugszanak, mert megtanítjuk neki, hogy az iskola arra való, hogy ott okosodjon a gyerek.
- De biztos lesz, aki ezt nem hiszi el. Vagy tanítja otthon a gyereket önszorgalomból...
- Az a pár nem számít, meg amúgy is, hozatunk olyan törvényeket, hogy kötelező oda járni a gyereknek. Akinek a gyereke nem jár, azt megbüntetjük. Persze csakis a gyerek érdekében.
- Mondasz te valamit. És mit tanítunk nekik? Azé' nem kéne túl sok mindent, tudod maradjanak csak a seggükön.
- Először is egy csomó dolgot ami jó hangzik, de semmire nem mennek vele. Kitalálunk valami szintet, arra azt mondjuk, hogy általános műveltség. És majd égjen a pofája, aki nem tudja ezeket.
- Ja ez jó ötlet. Addig legalább elleszünk ezzel, míg kitaláljuk, hogy még mit tanítsunk nekik.
- Jóvagyok, mi?

7 megjegyzés:

  1. Azért nem mindenki ilyen hülye:

    Rómában, mint a rómaiak

    Akinek jó ez a globalista világ, azok a globalisták, akkor viszont nekünk is globalistákká kell válnunk. Jelenleg pl. 1000 ember külön-külön küzd, mint vakond a betonban, és max. annyit ér el, hogy ha egyre többet dolgozik, akkor nem süllyed az áletszínvonala.
    (nem igaz, mert ezért egyre többet kell dolgoznia)
    Ha viszont, az 1000 ember egy saját RT-ben küzdene együtt, még akár állami támogatást is kaphatna, mert ők akkor már egy komoly cég, akik 1000 embernek adnak munkát. Próbálj meg bármit elérni, mint magánszemély, cég, vagy multicég! A különbség ég és föld.

    VálaszTörlés
  2. Ehhez "mindössze" annyi kell, hogy az 1-2000 ember egymásra találjon. (ez ma a legnehezebb, mindenki individualista "önmegvalósító", csak a globalisták és az irányítás fogott össze, jó reggelt kívánok!)

    Ennek fejlettebb változata az lenne, amikor az 1000 ember, mint önálló közösség (Rt, vallási szekta álca alatt akár, ha úgy jobb, az adózási környezet) együtt lakna, magának termelné meg az energiát, kaját, lenne egy saját tulajdonú kórháza, tehát a jelenlegi degenerált világtól függetlenedni tudna. Ma nem lenne gond 1000 olyan embert találni, akik fejenként 10 millió Ft-tal be tudnának lépni egy ilyen "Rt"-be, és építenének maguknak egy (mini országot, de a felesleges baromságok nélkül) minierőművet, kórházat, művelnék saját földjüket a saját eszközeikkel, és akár csak biokaján élhetnének, olyan színvonalon, hogy a svájciak is irígykednének.
    Nem kellene a piaccal, árfolyamokkal foglalkozni, nem lenne főnök, államadósság, infláció, bevándorlás, bűnözés, kisebbségek, adófizetés, stb..

    Az erőmű áramot termelne, azt el lehetne adni (mint az utópista futurista miniállam vagyis az"Rt" exportja), hogy lehessen importálni bármit, amit nem tudunk vagy akarunk megtermelni magunknak: műszaki cikkek, ruházat, autó vagy bármi, (ehhez nagyon nagy miniállam kellene, az autó és az IT a mai globális csúcstermékek, meg a katonai minőségű cuccok, nincs is sok helyen ilyen gyártás, kis mennyiségben meg főleg) és egy nagyobb tételnél egy ekkora vevő már nem a boltban bohóckodna, hanem közvetlenül a gyártótól venne mindent , sokkal olcsóbban és egyéni igényei szerint legyártva. (pl. nekem olyan ruházat kell, ami katonai minőségű és olyan színű, amilyet kérek, vagy olyan műszaki cucc, ami simán kibír 10 évet)

    VálaszTörlés
  3. Egy ilyen utópista-futurista miniállam (Ewokfalu-2000 Zrt) szerintem kb. 10ezer főnél lenne a legjobb, az még vezethető lenne, (minta pl. a Tollanok a SG1-ből) a kisebbek nem elég nagyok, hogy legyen minden alaptevékenységhez saját tulajdonú eszközük, a nagyobbak meg túl nagyok, hogy a tagok átláthassák a működést.
    A tagoknak nyilván úgy kellene összeállni, hogy hasonló a hasonlóval, nehogy ugyanaz alakuljon ki, mint most , csak kicsiben. (élősködők, megélhetési politikusok, érinthetetlen vezetők, bűnözők, "vallási"-faji kisebbségek, és kizárólag dolgozni ,adófizetésért élni hagyott tömegek)

    Az alaptevékenységek:

    Energia (áram termelése) a helyi lehetőségek adják, geotermikus, vízi, stb. esetleg Tesla találmányai, ki mennyire képes

    Élelmiszer (+víz) ehhez mindenképpen saját tulajdonú földterület kell, olyan jogokkal, hogy víz is felhasználható legyen

    Egészségügy ehhez csak egy saját tujaldonú kórház kell, pár orvossal, vagy többel, akkor lehet az EÜ szolgáltatás is "exportcikk"

    Oktatás ez már a jövő, hogy a következő generáció okosabb legyen, mint az előző, ha ez lenne, akkor ma nem lenne szükség a leírtakra, mert az egész bolygó így működne, nem lennének disznók.
    (mindenki egyenlő, de a disznók...)

    Pénzforgalom kizárólag az export-import tevékenységhez, a miniállamon belül felesleges lenne, vallási álca alatt teljes adómentesség lehetne, akár még Magyarországon is, de egy Rt az egyszerűen el tudja úgy könyvelni a bevételeit, hogy a saját működésére költi, így nem fizet egy fillért sem, magánszemélyként erre semmi esélyed. (érdekérvényesítő képességed szintén 0 egy multicéghez képest, a válságban a bankok és a biztosítók minden évben rekordnyereséget könyveltek, de még a tesco is, te meg egyre kevesebbet keresel, és többet adózol)

    VálaszTörlés
  4. erre nem nagyon tudok mit mondani, csak annyit, hogy adj egy e-mailt:)
    meg jelölj be (bocs lájkojjá') facebookon
    üdv:)

    VálaszTörlés
  5. A legegyszerűbb most az lenne, ha palizálnám mam hozzászólását, csak én nem olyan családból származom. :)
    A legjobbakat!
    Spikk

    VálaszTörlés
  6. Ha jól tudom az Amishok így élnek a tengeren túl...
    És nem panaszkodnak...
    Sőt, autójuk sincs...
    De nekem is tetszik az ötlet! Az már volt, hogy Vénusz projekt?

    VálaszTörlés
  7. Találó a cikk címe.
    Az biztos,hogy a mai iskola nem az életre nevel,hanem hogyan kell "beállni a sorba".

    VálaszTörlés