2012. február 21., kedd

TenyÉszlények

Van ez a típus az utcán, tudod a műférfi/műnő.
A cunci meg a macsó. Fux, hajvasaló, műköröm, szemöldöktől lábujjhegyig borotva.
Hétköznap a szépségszalon/kondi előtt találod őket, hétvégén a hajógyári szippantósbudi előtt. A csinosak, az igényesek. Ismered őket. És egyre többen vannak, már megfordult a fejemben, hogy ezeket TENYÉSZTIK? És rájöttem, hogy igen.


Valahogy így mehetett a dolog:

Problem:
Minden erőfeszítésünk ellenére, miután adósunkká tettünk mindenkit, nekünk dolgozik mindenki, és tőlünk tanul mindenki, még mindig vannak olyan elvetemültek, akik ebben a mocsokban képesek valamit akarni, esetleg csinálni is. Még vannak, akiknek vannak olyan példaképeik, akik nem a dzsenniferlopez mega rijanna. A maradék szabadidejüket is le kéne foglalni. Vagy rávenni őket, hogy semmi hasznossal ne töltsék azt.

Hát jaj milegyen.
Megvan! Mutatni kell nekik valamit, amilyenek majd akarjanak lenni...
Tegyünk a pornókba megcsinált/kidolgozott/átdolgozott nőket/férfiakat. Aztán tegyük be őket az újságokba, meg a tévébe. Mondjuk meg, hogy ez a NŐ. Meg ez a FÉRFI. Hogy ők a szépek, te is ilyen akarsz lenni, mert ha nem, senki vagy. És ilyet is akarjon mindenki magának, tehát ha téged akar valaki, akkor ő is ilyen akarjon lenni.

És megszületett az új faj, a minta. Aki semmit az égvilágon nem akar az élettől, csak ilyen lenni. Ilyen szép.
"A műköröm egy igényes nőnél ma már alapkövetemény."
"Ha majd eljön az ideje, én is plasztikáztatom magam."
"A szolid reggeli, félórás gyorssmink egy nő legfontosabb dolga"
Idézetek olyan alapművekből, mint pl. a kozmopoliten. Itt hátrány az ész, előny a béemvé. Vagy szerezz egyet, vagy szerezz egyet, akinek van. Ahhoz szintén nem kell más, csak a fentiek, meg szép bárgyú mosoly.

Nemhogy előny, hátrány az agy. Ha esetleg van, titkold el. Így nem kell másról beszélgetni, csak körmökről, hajakról, ruhákról. És a gyereked is ezt nézegeti már évek óta, ezért ne lepődj meg, ha 12 évesen nem puzzle-t/könyvet/satöbbit kér, hanem műkörmöt meg plaszikai műtétet.

A királylányok ma már nem kedvesek, aranyosak. A királylányok szőkék, kékszeműek, bögyösek, magasak, vékonyak. Meg is mutatom a gyerekednek, meg is veheted neki. Úgy hivják, barbi. Így ha esetleg elfelejtené, hogy milyennek kell lennie, mindennap ott lesz az emlékeztető. Majd ha már nincs barbi, van pamela. Meg kitudja és mindegy mi a nevük, de benne vannak a tévében/újságban/plakáton stb. És az emberek többé már nem akarnak okosak lenni, csak szépek. Így nem lesz velük baj. Meg ez az egész szépségdolog pénzbe kerül, szóval még jól is járunk velük, pörgetik a gazdaságot.
Problem solved.

---------------
Ez meg csak úgy idejött, a gépház üzen:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése